فروشگاه اینترنتی گل و گیاه نارگیل            
امروز یکشنبه ۱۴۰۳/۲/۹         
  

یک متخصص اکولوژی گیاهان زراعی و دارویی گفت: عرق خارشتر در کاهش وزن موثر است.

ایسنا : شهرام امیرمرادی ، در خصوص گیاه دارویی خارشتر گفت: نام علمی این گیاه «Alhagi maurorum» و متعلق به خانواده بقولات «Fabaceae» است. خارشتر گیاهی با شاخه و ساقه خاردار، برگ‌های ساده و کوچک، میوه بند‌بند و با ظاهری منظم است.

این متخصص گیاهان دارویی با بیان اینکه این گیاه ماده‌ای به نام «ترنجبین» تولید می‌کند، اظهار کرد: بوته‌های خارشتر، نیمه درختچه‌ای و نیمه چوبی است که تا ارتفاع 50 تا 150 سانتیمترمی‌رسد؛ ساقه‌های آن سبز رنگ، با خارهای تیز و نوک زرد بوده و کاسبرگ آن بدون کرک و زنگ مانند و با پنج دانه مثلثی کوتاه نوک تیز است.

 دانه‌های این گیاه دارویی درون نیام کپه روی هم قرار دارد؛ گونه مقاوم به سرما و دارای ریشه عمیق است و به آب کمی نیاز دارد.

امیرمرادی در خصوص خواص خارشتر خاطرنشان کرد: این عرق گیاهی در کاهش وزن موثر بوده و جوشانده آن مقوی و مسهل است و در درمان بیماری‌های گوارشی مناسب است. پودر خشک خارشتر همراه با ماست در درمان بیماری سرطان مفید بوده و گرد کوبیده شده آن در درمان زخم‌ها موثر است.

 از ساقه خشک شده گیاه خارشتر در تهیه ترنجبین استفاده می‌شود که به عنوان ملین و برای شیرین کردن طعم داروها به کارمی‌رود؛ همچنین نرم کننده سینه، خلط آور وتب بر است.

 ترنجبین، در حقیقت ماده‌ای قندی است که مقدار زیادی ساکارز طبیعی دارد، به ‌همین علت، طعمی شیرین داشته و به‌عنوان طعم‌دهنده و شیرین‌کننده در صنایع داروسازی کاربرد دارد.

امیرمرادی اظهار کرد: در گذشته، در خراسان و یزد به ‌صورت سنتی از آن قند تهیه می‌کردند و هم‌اکنون نیز در صنعت ساخت گز مورد مصرف قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: ترنجبین، در طب سنتی رایج بوده و طبع آن کمی گرم و تر است و از آن به عنوان ملیِن، ‌مسهل صفرا، تب‌بر، خنک کننده، رافع سرفه‌، رافع زردی، برطرف کننده یبوست، برطرف کننده درد سینه، رافع عطش و تب‌های گرم استفاده می‌شود.

این متخصص گیاهان دارویی گفت: آب مقطری که از سرشاخه این گیاه به دست می‌آید، ادرار آور است و برای دفع سنگ کلیه و سیاه سرفه کودکان استفاده می‌شود.

وی با بیان اینکه از عرق خارشتر جهت دفع سنگ کلیه استفاده می‌شود، افزود: نوشیدن سه لیوان عرق خارشتر در روز، موجب رفع رسوبات و جلوگیری از سنگ کلیه می‌شود.

امیرمرادی با اشاره به موارد منع مصرف این گیاه دارویی، بیان کرد: بیماران مبتلا به حصبه، اسهال خونی، بواسیر، خون ادراری و آبله از خوردن ترنجبین خودداری کنند؛ همچنین ترنجبین برای طحال و اشخاص گرم مزاج مضر است.

  

نظرات و پرسشهای کاربران

پایگاه اینترنتی نارگیل به عنوان یکی از اولین سایت های تخصصی و جامع ترین دایره المعارف گل و گیاه و باغبانی فعالیت خود را از سال ۱۳۸۷ آغاز کرده و از سال ۱۳۹۱ امکان خرید اینترتی محصولات مرتبط با این حوزه مانند انواع گل و گیاه و بذر، خاک و کود های کشاورزی، سموم دفع آفات و ابزار باغبانی را برای علاقه مندان گل و گیاه فراهم نموده است.
© 2024 تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است.